08.12.2017
Jana Kodymová DiS.

Seniorská akademie 2017 má třicet absolventek

V pondělí 4. prosince se v obřadní síni liberecké radnice uskutečnilo slavnostní ukončení projektu Senior akademie 2017, který byl určen 30 zvídavým seniorům. Letos se ve vzdělávacím kurzu sešlo třicet žen. Ty se rozhodly věnovat čas a energii do získávání nových znalostí a dovedností.

Po dobu deseti týdnů seniorky poctivě navštěvovaly vzdělávací semináře, kde se dozvěděly mnoho zajímavého o prevenci kriminality, dluhové problematice, finanční gramotnosti a také z oblasti duševního i psychického zdraví a mezilidských vztahů.

Celoživotní vzdělávání vidím jako nesmírně prospěšné už proto, že mozek nezahálí a dostává se mu stále nových podnětů. A myslím, že i lidé v seniorském věku dokáží uplatnit celou řadu dovedností, s kterými se dosud nepotkali a které si v rámci akademie osvojí,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr.

Absolventky kurzu v rámci slavnostního ukončení Senior akademie obdržely z rukou ředitele Komunitního střediska Kontakt Liberec Michaela Dufka certifikát o absolvování kurzu. Květinu a blahopřání předal náměstek primátora pro školství, sociální věci a  kulturu, Ivan Langr. Ceremoniálu se účastnili také lektoři kurzu, kteří pogratulovali absolventkám ke skvělým studijním výsledkům a poděkovali za nadšení ke studiu.

Senior akademii 2017 podpořilo statutární město Liberec z Fondu vzdělávání.

 

Nastavení cookies